In gesprek over de toekomst van de zuivelketen: ‘Dairy is the future’

Dairy Campus

Beste alumnus,

Op 26, 27 en 28 mei wordt de vernieuwde Dairy Campus officieel geopend. We nodigen u van harte uit dit mee te maken op donderdag 26 mei. ’s Middags is er een speciaal gezamenlijk programma voor alumni van Van Hall Larenstein en Wageningen UR (regio Noord). De bijeenkomst wordt geleid door dagvoorzitter Han Swinkels, lector Duurzame Veehouderijketens.

Programma
Het programma bestaat uit een rondleiding, wetenschapscafé, netwerkborrel en maaltijd. U kunt indien gewenst ook alleen het wetenschapscafé, borrel en maaltijd bijwonen en de rondleiding overslaan.

15.00 uur Ontvangst alumni die deelnemen aan de rondleiding
15.30 uur Rondleiding Dairy Campus in groepen
17.00 uur Ontvangst alumni die niet deelnemen aan de rondleiding
17.30 uur Wetenschapscafé met drie pitches en discussie
19.30 uur Afsluiting met informele netwerkborrel en maaltijd (tot ca. 21.00 uur)

Rondleiding: ontdek Dairy Campus
De alumni-bijeenkomst biedt u de unieke kans kennis te maken met de splinternieuwe Dairy Campus, hét innovatie- en kenniscentrum voor de zuivelsector. In een rondleiding van anderhalf uur krijgt u uitleg over alles wat er op de campus gebeurt en kunt u de vernieuwde campus bewonderen.

Wetenschapscafé: Dairy is the future
In het wetenschapscafé komen drie sprekers aan het woord over de toekomst van de zuivelketen. Diane Keizer-Mastenbroek (Lid College van Bestuur Van Hall Larenstein), Martin Scholten (Managing Director Animal Sciences Group) en Jouke de Vries (Dean University Campus Fryslân) houden ieder een korte pitch. Vanuit verschillende invalshoeken belichten zij de betekenis van het thema. Daarna gaan we met elkaar het gesprek aan over de toekomst van de zuivelketen. Heeft u interessante vragen, stel deze dan vooraf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie vindt u op www.wageningenur.nl en www.hvhl.nl. Meld u tijdig aan i.v.m. beperkt aantal plaatsen (klik op de button hieronder). Deelname is geheel kosteloos!

Aanmelden

Graag tot ziens op donderdag 26 mei!

Dairy Campus
Boksumerdyk 11
9084 AA Leeuwarden

Met vriendelijke groet,

Alumnicommissie Wageningen UR (regio Noord) en Alumnicommissie Van Hall Larenstein

Scienta nova nodigt alle leden van Aristaeus uit voor het symposium ´Competenties, voedselveiligheid en aansprakelijkheid´ op dinsdag 14 juni te Zwolle. 

SymposiumDe aanhoudende voedselschandalen baren de burger en politiek grote zorgen die kennelijk met strengere regelgeving niet te beteugelen lijken. Het symposium zal gaan over de relatie tussen voedselveiligheid en opleidingen en de vraag bij wie de aansprakelijkheid ligt. De directeur of werknemer.

Met vier deskundige sprekers zijn wij in staat u actuele informatie te geven over deze ingewikkelde materie die zeer veel geld kan kosten voor bedrijven die een paar zaken verwaarlozen.

Wij gaan antwoorden zoeken op de volgende vragen:

· Wat is de rol van de overheid ten aanzien van opleidings vraagstukken?

· Kan de werkgever zijn medewerkers ook aansprakelijk stellen voor gemaakte fouten?

· Is de NVWA aansprakelijk te stellen?

· Wat is de invloed van de WWZ op het HRM- en opleidingsbeleid ?

· Heeft het wel nut om mijn tijdelijke personeel zo zwaar op te leiden?

Bijgaande brochure geeft meer informatie over de onderwerpen van de sprekers en de discussiepunten tijdens die dag. De kosten bedragen voor het hele programma € 150 als bijdrage in de kosten.

Voor aanmelden: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op donderdag 24 maart a.s. organiseert de NVVL haar symposium 'Personalised Food & Lifestyle - Meer weten, door zelf te meten?'. Leden van Aristaeus en studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein zijn van harte welkom.

Het NVVL symposium duikt dit jaar in de wereld van de gepersonaliseerde leefstijl.

Met een rap tempo komen er steeds meer mogelijkheden om via alle technische snufjes gezondheid te meten. Ook laat onderzoek zien dat de effecten van voeding en bewegen enorm verschillen per persoon. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor diëtisten en andere voedingsexperts en wat kunnen we op korte en lange termijn verwachten?

Hier kunt u meer informatie vinden over dit evenement.

NVVL

Klik hier voor de deelnemerslijst tot nu toe!

Vrijdag 11 maart 2016 vindt de volgende editie van de Aristaeus activiteitendag plaats. Deze dag vindt plaats in Sneek en Leeuwarden en is anders dan voorgaande jaren. We hebben dit jaar gekozen voor 1 excursie en een lezing. Hierdoor denken we dat de dag wat compacter en gezelliger wordt.

Het bestuur heeft het volgende programma voor u samengesteld:

Ontvangst:
13.30 uur – 14.15 uur: De Walrus (Leeuwenburg 11, 8601CG Sneek)

Excursie:
14.30 uur – 15.45 uur: Rondleiding en proeverij bij Weduwe Joustra, (Kleinzand 32, 8601BH Sneek)

Lezing bij De Neushoorn, Ruiterskwartier 41, 8911BP Leeuwarden:
16.30 - 17.00 uur: Lezing over Duurzaamheid verzorgd door alumnus Luuk Dijkhuis namens Technea en Freedom Energy

Jaarvergaderingen VAB en Aristaeus:
17.15 uur – 18.00 uur: VAB jaarvergadering
18.15 uur – 19.00 uur: Aristaeus jaarvergadering

Diner en borrel:
18.45 uur – 21.00 uur: Afsluitend Buffet Neushoorn Café

Voor deelname aan dit programma vragen wij een kleine bijdrage van 10,- per persoon. Gelieve dit over te maken naar NL81RABO0139051686 t.a.v. Aristaeus.

Introducees en/of geïnteresseerden zijn ook altijd van harte welkom!

Het Jaarverslag 2015 zal dit jaar digitaal verspreid worden. U kunt het Jaarverslag 2015 binnenkort downloaden op de website. (degene die aangegeven hebben alles per post te willen ontvangen, krijgen het jaarverslag via de post opgestuurd)

Meld je nog zo snel mogelijk aan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of door een briefje te sturen naar Postbus 1528, 8901CJ Leeuwarden t.a.v. Aristaeus
(aanmelden via de website is door omstandigheden op dit moment nog niet mogelijk)

Naar boven